Historiek

Kok Hung is de held van het restaurant. Hung betekent immers 'held' in het Chinees. Hij begon zijn carrière in 1970 als keukenhulpje in het vijfsterrenrestaurant van het befaamde hotel Lok Kok in Hong Kong, vergelijkbaar met het Hilton Hotel. Door zijn moed en doorzettingsvermogen schopte hij het na enkele jaren tot chef-kok assistant en daarna tot maitre d'hotel. Hung is de specialist van de Kantonese keuken, de meest gevarieerde en smaakvolle keuken in China. Als geen ander beheerst hij de kunst van de wok, waaruit hij de lekkerste nasi- en noedelgerechten kan toveren. Ook zijn nauwkeurig bereide huwelijksceremoniegerechten oogsten veel lof.

Na het Chinese publiek overtuigd te hebben van zijn kunde, nam Hung een nog grotere uitdaging aan: Westerse klanten van de Kantonese keuken laten proeven. Zijn eerste Belgische werkplek was China House in Berchem, in opdracht van mijnheer Yu. Daarna in zijn eigen meeneem-restaurant Tip Top. Dit alles diende slechts als voorbereiding en research voor zijn ultieme droom: zijn eigen restaurant. Met de kennis van de smaak van de Westerlingen en de toverkunsten van de Kantonese keuken op zak, opende Hung in 1990 zijn eigen zaak in Hamme. En met succes! Zowel Belgen als Chinezen appreciëren zijn gerechten.

Zijn zoon Ping (de Beschermer ofte Vincent) is al jaren gefascineerd door wat zijn vader in de keuken klaarspeelt en treden in zijn voetsporen. Ping als beheerder. Deze jongere generatie neemt dus de fakkel over van vader Hung, die weliswaar nog steeds de grote baas blijft in de keuken. Daar kan hij zich nu rustig concentreren op zijn nieuwe uitdaging: de vernieuwde Kantonese east meets west-keuken. Er liggen dus nog meer nieuwe Oosterse smaken voor u in het verschiet! We zullen u dan ook regelmatig verrassen met nieuwe suggesties.

Tot binnenkort!